Symptomer på akutte lændesmerter
- Pludselige, skarpe eller brændende smerter i lænden
- Stivhed i lænden og begrænset bevægelighed
- Smerter, der stråler ud i bagdelen, lår eller ben
- Muskelspændinger og ømhed i lænden og hofterne
- Nedsat styrke eller følelsesløshed i ben eller fødder
- Smerter ved bevægelse af lænden, især ved bøjning eller løft
- Kramper eller spasmer i lændemusklerne
- Følelsesløshed eller prikken i benene eller tæerne
- Større ubehag ved at stå, gå eller sidde i længere tid
- Vi vurderer om der er brug for vagtlæge eller henviser til akutmodtagelse, hvis dine akutte gener skal vurderes ved en læge. Du finder os centralt i Århus på Frederiks Plads 10.
Ondt i lænden
Mere end halvdelen af kiropraktorens patienter har lændeproblemer. 80% af den voksne befolkning får på et eller andet tidspunkt ondt i lænden. Hold i lænden opstår ofte pludseligt i forbindelse med fysisk belastning, hosten, nysen, træk, kulde eller en forkert bevægelse. Lændesmerterne kommer fra en fastlåsning og irritation af leddene i den nederste del af ryggen. Kiropraktoren kan løsne de fastlåste led og genoprette den normale bevægelighed i ryggen.
Hasteundersøgelser
Hvis rygsmerterne er ledsaget af problemer med at kontrollere blærefunktion, med følelsesløshed i skridtet eller med pludselig opstået kraftnedsættelse i det ene eller begge ben, skal du søge kiropraktor eller læge med det samme.
Lændeproblemer hos gravide
Mange gravide oplever, at de får problemer med lænden i løbet af graviditeten. Hos alle gravide sker en opblødning af kroppens ledbånd. Dermed bliver leddene mere bevægelige. Samtidig sker der under graviditeten en radikal forskydning af tyngdepunktet, der kan resultere i problemer med lænd eller bækken. Lændesmerterne skyldes fastlåsning og irritation af leddene i den nederste del af ryggen. Kiropraktorens behandling går derfor ud på at løsne de fastlåste led og genoprette den normale bevægelighed i ryggen – en behandling, som ikke påvirker det ufødte barn.
Vi har stor erfaring med akutte lændesmerter!
Rette diagnose
Din historie og undersøgelse af dine akutte lændesmerter giver os indsigt i årsagerne til smerten. Vi vurderer her, om der er behov for yderligere undersøgelser som røntgen, MR scanning, ultralydsundersøgelse eller blodprøver for at få et klart billede af problemets omfang. Derudover tager vi højde for andre relevante aktører som din egen læge, speciallæge eller sygehusbehandling, hvis det er nødvendigt.
Den specifikke diagnose opstår ved at følge dig over tid og vurderer din respons på behandling og de tiltag, vi sætter i gang. Vi undersøgerdesuden, om der er andre underliggende problemer og hjælper dig med at få et klart overblik over din situation.
Effektiv forbedring
Vores 360-graders tilgang skaber de bedste resultater ved at kombinere behandling fra kiropraktik, fysioterapi og akupunktur. En effektiv smertelindring opnås gennem manipulation af kroppens led, Dry Needling (akupunktur) og massage af musklerne, som reducerer spændinger og lindrer smerter.
Vi giver dig desuden redskaber og øvelser, så du selv kan arbejde med at skabe bedst mulige lindring af dine lændesmerter.
Undervejs føres en løbende dialog om aktivitetsstyring – kan du fortsætte med dine fritidsaktiviteter, sport eller arbejde, mens du heler?
Smertefri – hvad nu?
Når du er smertefri, hjælper vi dig med at leve som du plejer og introducerer relevante forebyggende tiltag. Vi tilbyder vores forebyggende fitbridge-koncept, som hjælper dig med at styrke kroppen og reducere risikoen for fremtidige lændesmerter.
Vores 360-graders tilgang til både dine akutte gener og muligheder for forebyggelse sikrer, at du ikke kun slipper af med smerten, men også opnår langsigtet velvære.